Heel en al Massagetherapie Utrecht

Welke ervaringen hebben clienten met Heel en Al massagetherapie?
Hieronder kunt u enkele ervaringen lezen en als u dat wilt, die van uzelf toevoegen.

 

"Karin is een heel goede, integere en professionele therapeut. Ze doet haar werk met overgave, geeft ruimte en zoekt samen naar de juiste verbindingen.
Elke keer ben ik weer verrast hoe helend zo'n massage kan zijn!"

.........................................................................................................................

Deze vorm van massage helpt mij bij het leren ontspannen, m.n. door het verschil te ervaren tussen spanning en ontspanning.
Bij 'totale' ontspanning voel ik me warm en zacht en 'ben' ik mijn lichaam i.p.v. dat ik het 'heb' .
Ook het naar een pijnlijke plek toe gaan en deze te accepteren geeft een positiever resultaat dan je ertegen verzetten; dit is nog wel een leerproces voor mij.

.........................................................................................................................

Sinds een jaar of 2 ga ik zo 1 x in de 3 weken naar Karin. In 1e instantie omdat ik me ervan bewust werd dat ik te weinig werd aangeraakt. Ook heb ik veel pijnklachten door fibromyalgie. Door de massage van Karin en de veilige omgeving waarin dit gebeurt, leer ik mijn lijf steeds beter kennen. Vaak vertelt mijn lijf waar het aangeraakt wil worden en soms gaat dit gepaard met heftige emoties. Dit moet niet, het is een keus die ik elke keer zelf weer maak.

........................................................................................................................

Karin is een veelzijdige, professionele en betrouwbare therapeute, die haar vak goed bijhoudt. Ze levert echt maatwerk, is alert en weet de vinger op de zere plek te leggen, letterlijk en figuurlijk :-). Ze is enorm betrokken en zorgzaam en het is goed toeven in haar warme, mooie behandelkamer. Karin is gewoon een kanjer, die ik van harte kan aanbevelen!

.........................................................................................................................

Eens in de 4-6 weken ga ik naar Karin voor een massage. Het helpt mij, zowel in het gesprekje voorafgaand aan de massage als tijdens de massage zelf, de reacties in mijn lichaam te (h)erkennen (o.a. ten gevolge van spanning, stress e.d.) in de hoop eventuele daaruit voortvloeiende klachten te reduceren of te voorkomen.

.................................................................................................................................................

Al een tijdje had ik het idee dat ik voorbij ging aan iets; alsof ik iets miste. Gebeurtenissen in mijn leven bekijk ik vooral ‘vanuit mijn hoofd’. Mijn denken is sterk ontwikkeld, maar voelen is een stuk lastiger. Toen ik werd gewezen op massagetherapie en het idee dat een mens niet alleen denken of alleen voelen is, maar dat het er allemaal is en met elkaar in verbinding staat, sprak me dit erg aan. Ik wilde graag mijn gevoel beter leren kennen. Het werd me steeds duidelijker dat mijn gevoel ook hetgene is waar ik vaak aan voorbij ga.

Het is bijzonder om letterlijk ‘aan den lijve te ondervinden’ wat er allemaal in mij omgaat op het moment dat ik door middel van massage (aan)geraakt wordt. De vraag die Karin regelmatig stelt is: ‘Mag datgene wat je voelt of wat er gebeurt in je lichaam er zijn?’. Het respect van Karin voor mijn grenzen is voor mij erg belangrijk geweest om die vraag met ‘ja’ te kunnen beantwoorden. Ik heb de neiging om grenzen te verleggen en niet stil te staan bij waar ik nu ben. Doordat Karin me wees op mijn grenzen en het belang van respect hebben daarvoor, heb ik ontdekt hoeveel het me oplevert om te accepteren dat ik nog niet zo ver ben als ik had willen zijn. Pas dan kan ik verder gaan vanaf het punt waar ik ben.
Ik vind het heel bijzonder om te ervaren hoe onrust verandert in rust op het moment dat ik de tijd neem om er bij stil te staan en echt accepteer dat het er nou eenmaal is. Dan voel ik dat het klopt en dat het goed is zoals het is.

.........................................................................................................................

Ik ben erg blij dat ik Karin heb ontmoet! Ze is erg meelevend en betrokken en heeft heel veel geduld. Ze neemt de tijd voor je. Het is nooit gehaast. Door de massage kom ik dichter bij mezelf en weet ik weer beter wat ik nodig heb. Als ik bij Karin ben geweest voel ik me altijd beter. Ze is een enorme steun!

........................................................................................................................

Door holistische massagetherapie ben ik meer bewust van mijn lichaam(s)houding) en ademhaling geworden, waardoor ik spanning, verkramping en pijn eerder, in een beginstadium, op kan merken. Zodoende kan ik ook eerder met loslaten, lief te zijn en zorgen voor mijn lichaam beginnen, waardoor erger en het niet meer functioneren voorkomen wordt.

Dit lukt nog niet altijd, maar wel steeds beter. Kortom: Meer Bewust en daardoor meer Balans!

.........................................................................................................................

De holistische massagetherapie heeft voor mij een belangrijke rol gespeeld bij het oplossen van ernstige psychosomatische problemen, waar medici en apothekers tekortschoten.
Ik ben mijn lichaam gaan aanvaarden als een landkaart van mijn leven en tevens een reisgids, waarbij pijnlijke plekken halten zijn waar ik moet stoppen. De massage helpt aandacht op de pijn te vestigen en toelaten dat die er eenmaal is, in plaats van zich ertegen te verzetten en proberen daar vanaf te komen. Het is ook een schakel tussen een fysieke ervaring en een niet-fysieke beleving.
Ik heb ontdekt dat het lichaam een eigen geheugen heeft, alles opslaat en eerlijk weergeeft wanneer een of andere gebeurtenis een vroegere beleving triggert. Zo was een plotselinge geblokkeerde onderrug, waar specialisten zich geen raad mee wisten, niet aan overbelasting of een andere fysieke oorzaak te wijten, maar aan een conflict met iemand. Toen dit duidelijk werd verdween de blokkade als door een toverspreuk. Ik heb ergere narigheden meegemaakt en met behulp van de massage kwam ik tot steeds dieper liggende problemen die zich in mijn levensloop hadden opgehoopt. Ik kon ingehouden emoties zoals verdriet, boosheid en haat toelaten en hun een plaats in mijn huidige leven geven. Herinneringen die helemaal verdrongen waren geweest, omdat ze blijkbaar ondragelijk waren, kwamen uit een verre verleden weer tot leven. Ik moet toegeven dat ik het vreselijk vond maar het heeft me uiteindelijk tot de oorzaak van onbegrijpelijke fysieke pijn geleid en ervan bevrijd.
Hoewel ik het zwaarste achter de rug heb, laat ik me regelmatig masseren omdat het verzoeningsproces van het heden met het verleden nog steeds aan de gang is. Bij elke massage kom ik een laagje dieper in de verkenning van mijzelf, wat meer inzicht in mijn levensloop geeft, meer begrip voor de hoe en de waarom ik ben geworden wie ik ben. Ik heb een mildere blik op mijzelf, stel minder eisen en leef met meer plezier.

.....................................................................................................................

 

            Klik hier als u zelf ook een bijdrage wilt schrijven over uw ervaringen

 

Powered by Website Baker